Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup’

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup. Foto: Jes Paul

‘Duoen Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirups koncert på Halkær Kro var fuld af nærvær og dybde. Som arrangør hører jeg en masse koncerter, men det er ikke så tit at man holdes fast i stolen og bare ønsker mere, men sådan var det. Stor tak for en rigtig god og vigtig koncert.’ – Eskil Romme, arrangør på Halkær Kro, Nibe.

Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirups levende tilgang til – og fornyelse af – den dansk sang- og musiktradition har, sammen med deres egne kompositioner og deres tætte samspil med publikum, allerede vakt opmærksomhed ikke bare i Danmark, men også internationalt.

Den danske folkemusiktradition er rig på fantastiske sange af mange forskellige slags. Der er glade sange og lystige skæmteviser, men der er også dybe og inderlige ballader med beretninger om svigt, længsel og evig kærlighed. Evigt gyldige emner også i 2021.

Sangene arrangeres for stemmer, guitar og shruti box, krydres med ‘mundmusik’ og instrumentale stykker inspireret af såvel traditionel som ny-komponeret musik fra Danmark. Og publikum inddrages, de synger med på omkvædene og tager dermed del i at skabe en helt særlig aften.

’Min veninde og jeg havde en fantastisk aften i går. Jeres koncert var min fødselsdagsgave til hende, og vi sang af karsken bælg hele aftenen – ja, jeg nynner endnu her dagen efter. Tak for det!’– Birgitte, koncertgænger og i øvrigt præst.

Tral, Tråd & Traditioner. I august 2021 udgav Mia Guldhammer & Morten Alfred Høirup debutalbummet ‘Tral, Tråd & Traditioner’ med en samling af nye og gamle sange og melodier fra Danmark. Her spiller de både som duo og med gæster fra den danske og finske folkemusikscene. Albummet kan købes som CD på www.folkshop.dk og elektronisk på Bandcamp.

Find os på bandcamp hvor du kan gå på opdagelse, lytte og købe vores ny plade til download!

Mia Guldhammer (Sang, shruti box). Sang og spillede i sine forældres familieorkester fra hun var helt lille, og lærte senere på bl.a. Folkemusikcentret Hogager, og på  ungdomsstævnet ROD. I dag er Mia Guldhammer kendt og respekteret som en af vore absolut mest markante folkesangere, og hun synger hvert år for tusinder af mennesker på vikinge- og middelaldermarkeder, spillesteder og festivaler i Danmark og internationalt. Det gør hun bl.a. i middelalderorkesteret Virelai.

Morten Alfred Høirup (Sang, guitar). Spillede fra ganske ung i sin far bryllupsorkester, og blev efterfølgende en del af det danske folkemusikmiljø. I 35 år har Morten Alfred turneret med traditionel såvel som ny-komponeret dansk musik. Han har sunget og formidlet sange og instrumentalmusik ved koncerter over store dele af verden, og har i den forbindelse modtaget en række Danish Music Awards (10), her i blandt ‘Årets Danske Folk Komponist 2004’, og ’Årets Traditionspris 2016’.

 Kontakt: Morten Alfred Høirup +45 21676913 mailto:mortenalfred@gmail.com Yderligere info på: https://www.facebook.com/miaguldhammermortenalfredhoirup og på: http://www.mortenalfred.com.

Find os på Bandcamp hvor du kan følge, lytte og købe vores musik!