Scandinavian String Alliance

Må vi præsenterer trioen Fru Skagerrak og duoen Kristian Bugge & Morten Alfred Høirup

From the left: Morten Alfred Høirup (DK): Guitar, vocals, Kristian Bugge (DK): Violin, vocals, Anna Lindblad (S): Violin, vocals, Elise Wesel Hildrum (N): Violin, Flute, vocals, Maja Kjær Jacobsen (DK): Violin, vocals 

Scandinavian String Alliance (SSA) er et turnéprojekt skabt af to skandinaviske bands, som spiller traditionel og ny-komponeret musik fra Danmark, Sverige  og Norge.

Projektet ‘Scandinavian String Alliance’ sætter fokus på den pan-skandinaviske trio Fru Skagerrak og den danske violin og guitar duo Kristian Bugge & Morten Alfred Høirup, og deres meget forskellige måder at præsenterer deres fædrelandes musik.

Men de to bands optræder også sammen som en del af deres fælles forestilling, som består af gamle skandinaviske skæmteviser, og inderlige kærlighedssange, blandet med heftige gamle dansemelodier og iørefaldende ny kompositioner, arrangeret for strenge, fløjte og stemmer.

Om Fru Skagerrak:
Fru Skagerraks musik tager dig med på en rejse igennem Skandinavien, fra de dybe dale til de højeste bjergetoppe, fra slow airs til livlige polkaer i dur og mol, og alt derimellem. Fru Skagerrak består af tre mesterspillemænd, en fra hvert af de skandinaviske lande: Maja Kjær Jacobsen fra Danmark, Elise Wessel Hildrum fra Norge og Anna Lindblad fra Sverige.

Trioen mødtes i 2014 og deres debutalbum ‘Fru Skagerrak’ fra 2016, fik meget fine anmeldelser, inklusiv en placering blandt ‘de 10 bedste album i 2016’ i det canadiske musikmagasin Penguin Eggs, som desuden skrev:

“A nice balance between group cohesion, individual expression, and spontaneous interplay. The consistently imaginative arrangements keep things interesting and exciting for both players and listeners alike”

I 2018 udgav Fru Skagerrak deres andet album med titlen ‘Ankerdram’. Trio har turneret over hele Skandinavien, og Stor Britannien, Tyskland, Østrig, Belgien, USA, Canada, og Australien.

Om Kristian Bugge & Morten Alfred Høirup Violinist Kristian Bugge og guitarist og sanger Morten Alfred Høirup er to af Danmarks mest rejsende folkemusikere. De har spillet og turneret sammen i flere forskellige konstellationer i årenes løb, og deres musik er en blanding af traditionel dansk dansemusik og de smukke gamle danske sange, krydret med ny melodier som de selv komponerer, inspireret af den traditionelle danske musik.

Begge musikere ar spillet med de gamle mestre i dansk folkemusik, og de er begge specialiserede ikke bare i at spille koncerter, men også i at undervise i – og spille til – traditionel folkedans. Både Kristian og Morten Alfred har modtaget adskillige Danish Music Awards, såvel som enkeltpersoner som med forskellige musikalske konstellationer. De modtog således begge en Danish Music Award i kategorien  ‘ Traditionsprisen’, med trioen Gangspil i 2016.

Kristian Bugge & Morten Alfred Høirup har sammen turneet i Danmark, Tyskland, Norge, Canada og USA, og de gi’ den gas når de spiller sammen, hvad enten det er på et spillested, til en dans eller på en festival – dansk folkemusik når det er bedst.

www.scandinavianstringalliance.com